SRC Belgesi Nedir

SRC Belgesi Nedir

SRC BELGESİ ALMA ŞARTLARI

Src belgesi bilindiği gibi ticari araç kullanıcıları tarafından alınan bir mesleki yeterlilik belgesidir. Her mesleğin bir standardı olduğu gibi yük ve yolcu taşıyan araç sürücülerinin de kendi mesleklerini icra edebilmeleri için src belgesi almaları şart olarak karşımıza çıkar.
Peki bu belgelendirme ne işe yarıyor buna bir bakalım. Bir uçak yada gemi düşünün bu uçağı veya gemiyi kullanacak kişi ne kadar bu işi yapmaya yetkindir bunu bir belge ile ispat etmesi gerekir.

Bu belgeleri almak içinde belli bir eğitim sürecinden geçmesi gerekmektedir. İşte verdiğimiz bu iki farklı örnek yani hava yolu ve deniz yolunda kullanılan araçları harekete geçirecek, kullanacak, sevk ve idare edecek olan kaptanların eğitim ve sertifika/belge süreci nasıl ise kara yolunda kamyon, kamyonet, otobüs ve çekici kullanacak olan kaptan yada şoförlerinde bir eğitim süreci ve belgelendirme sürecinden geçmeleri zaruridir. Kara yolunda ticari araçları sürecek olan kişiler src belgesi almaları 4925 sayılı Kara yolu Taşıma Yönetmeliğine ve diğer ilgili yasalara göre şarttır.

Ticari araç sürücülerinin dikkatine!

Ticari olarak yük ve yolcu taşımacılığı yapıyorsanız, Src belgesi ve Psikoteknik Belgesi almanız gerekmektedir. Psikoteknik belgesi almak için merkezimizi arayabilirsiniz.

Src belgesi almak için öncelikler bir eğitim sürecinden geçilmesi ve sonrasında bir sınava girerek değerlendirmenin yapılması gerekir. Öncelikle bu belgeyi almaya karar verdiğinizde yetkili bir eğitim kurumuna giderek Src belgesi alma şartlarını detaylıca konuşun. Bilindiği gibi src belgesinin farklı türleri ve çeşitleri vardır. Size tavsiyemiz src için kayıt olmadan önce etraflıca araştırıp size uygun olan türü seçmenizdir. Bu mevzuda size birkaç uyarımız ve tavsiyelerimiz olacak. Malumunuz üzere karayolu taşımacılığı çok çeşitlidir. Örneğin yurt içi, şehir içi, şehirlerarası, uluslar arası taşımacılık olduğu gibi taşınan nesnelerin de çeşitleri olduğu gibi ayrıca insan taşımacılığı içinde belge türü bulunur. Bunları aşağıda detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız.